Jutranji napitek in aronija

Kolikokrat sem si že obljubila, da bom začela zjutraj zajtrkovati zdrav zajtrk, vendar me vedno prehiti čas. Soseda je tokrat imela doma ogromno aronije in sama se še kako zavedam, kako zdrava je aronija in me je povabila, da si jo lahko grem nabirat, sem to z veseljem sprejela. Tako se je aronija znašla v moji zmrzovalni skrinji. 

Tako sem začela premišljevati, kako bi jo porabila in se spomnila na svoje zdrave zajtrke. Tako sem si sestavila sestavine, ki bi mi naredile dober jutranji šejk:

  • Aronija,
  • Banana,
  • Skuta,
  • Mleko,
  • Ovseni kosmiči,
  • Proteini.

Nisem bila prepričana, da mi bo ta šejk dober, vedela sem, da je zdrav, kako pa mi bo dober, pa ne. 

Tako sem bila prvi dan prav presenečena, ker sem bila prepričana, da bo aronija dala šejku grenak okus, pa je bil šejk prav okusen in dober. Tako sem končno začela zdravo zajtrkovati. To pa se je zelo poznalo v službi, ko je prišel čas malice, da enostavno nisem bila lačna, ker sem pojedla tako dober zajtrk. 

Sedaj to prakticiram že kar nekaj časa in moram priznati, da je moje počutje veliko boljše, kot pa je bilo včasih. Včasih sem med delovnim časom iskala slabo hrano, danes pa je skoraj ne potrebujem. Sama se tudi zavedam, kako zdrava je aronija in koliko ima vitaminov in da mi aronija v šejku da energijo in zdravje. 

Bolj bi morali biti pozorni, kaj zajtrkujemo, kajti moramo se zavedati, da bi mogli vsi zajtrkovati kot kralji in večerjati kot reveži. Če se boste tega držali, boste bolj zdravi in imeli več energije. Še dobro, da se danes aronija lahko lažje dobi, kot pa se je včasih. Tudi v trgovinah je danes aronija, včasih je nisi tako enostavno dobil. Če se vam aronija ne dopade kot sadež, pa si kupite sok od aronije, ki je prav dober in okusen.