Toplotna črpalka lahko reši ogrevanje v več stanovanjski hiši

Živeti v več stanovanjski hiši ima lahko situacije, lahko je bivanje v njej zelo lepo, ker se vsi lepo razumejo, lahko pa je precej oteženo, ker odnosi med prebivalci niso lepi. Tako so potem vse potrebne skupne odločitve težke. Pri nas smo se odločili, da bi bila toplotna črpalka idealna rešitev za vse, ki bivajo v naši večstanovanjski hiši.

Lahko rečem, da smo se vsi razumeli, problem je nastal samo zaradi stroškov, ker nekateri niso imeli denarja, tako smo imeli kar nekaj skupnih sestankov, na katerih smo skušali najti rešitev, ker pa smo se vsi zavedali, če bi ta projekt izpeljali, da je toplotna črpalka idealna, da v prihodnosti vsi skupaj privarčujemo. Do sedaj smo vsi imeli ogrevanje na kurilno olje, kar pa ni bilo poceni. 

Po dveh mesecih pogovorov, smo končno odločili, da toplotna črpalka bo. Nekaterim so pomagali otroci, drugim starši, tako je odločitev padla. Imeli smo gospoda, ki se je na stvari spoznal, tako da je on poskrbel za različne ponudbe in tako smo se potem skupaj odločili, katera bi bila najbolj primerna. 

Sedaj ko nas greje toplotna črpalka je to čisto nekaj drugega, vsi se zavedamo, da je bila ta investicija še kako potrebna in da se nam bo v prihodnosti poznalo predvsem pri stroških. Lahko samo rečem, da smo lahko srečni, ker smo tako skupni, ker v marsikateri večstanovanjski stavbi ni tako, ne morejo se dogovoriti niti za male stvari, kaj šele, da bi se dogovorili za takšen velik korak, kot je toplotna črpalka, ki je v današnjih časih še kako dobra investicija. Mi to imamo. Mogoče imamo srečo, ker že dolgo živimo v tej stavbi isti ljudje in smo navajeni eden drugega, smo kot ena velika družina. Tako nas sedaj po novem greje toplotna črpalka, naslednja investicija pa bo mogoče tudi sončna elektrarna.