Video produkcija – poklic prihodnosti

Kako sem se znašla v svetu, ki ga ponuja video produkcija pri nas? Moja zgodba se začne že v srednji šoli, ko sem se prvič srečala z osebo, ki mi je predstavila, kaj video produkcija sploh pomeni. Že po nekaj pogovorih sem vedela, da je video produkcija poklic, ki ga želim opravljati v svojem življenju. Poklic mi je drugače predstavil profesor informatike in računalništva, ki v svetu video produkcije deluje že leta, zato mu je bilo to področje zelo dobro poznano. Povedal mi je, da se je v svetu video produkcije znašel po naključju. Njegov najboljši prijatelj je po končani srednji šoli začel ustvarjati kratke video predstavitve, za katere je potreboval primerne nastopajoče. Profesor pravi, da je igralstvo samo po sebi sicer zelo zanimivo. Vsekakor pa ga je kmalu začela zanimati predvsem video produkcija, ki ga navdušuje še danes.

Povedal mi je, da je njegov primarni poklic sicer učiteljevanje, v prostem času pa rad sodeluje na različnih projektih, ki pokrivajo tudi snemanje, montažo ter pripravo oglasnega materiala za različne trge. Že ob njegovem pripovedovanju se je v meni vzbudil določen občutek, ki sem mu kasneje sledila. Vedela sem, da tudi sama želim spoznati svet, ki ga ponuja video produkcija pri nas. Šlo je za občutek neznanega, ki nas, vsaj mene, še toliko bolj privlači. Sledila sem prijetnemu občutku in se takoj po končani srednji šoli vpisala naprej na Fakulteto za medije, kjer sem se v prvih letih naučila snemanja, nastopanja, montaže in še marsikaj zanimivega. Že sliši se zanimivo, kajne?

Z leti in študijem sem pridobila vedno več znanja, ne samo to, vsekakor je s tem rasla tudi moja samozavest, saj sem bila prepričana o svojih sposobnostih. Z vsakim projektom, ki sem ga speljala do konca, pa sem pridobila tako dobre kot tudi malo manj dobre izkušnje, ki pa so me z leti samo še bogatile, da sem se v svetu, ki ga ponuja video produkcija, znašla, kar se da najbolje.