Kako je projektiranje športnih dvoran, postalo moj naslednji fokus pri iskanju podjetij za sodelovanje

Pred kratkim sem prejela povpraševanje od podjetja, ki ima projektiranje športnih dvoran registrirani kot glavno dejavnost. Naše podjetje se namreč ukvarja s prodajo najbolj raznolike ponudbe vrvi v Sloveniji. Žal se pa ne spoznam najbolje na potrebe vrvi za športne dvorane, saj morajo imeti posebne specifikacije.

Običajno sodelujemo z mizarji in arhitekti, tako, da mi je to potencialno sodelovanje popolno tuje. Preverila sem pri dobavitelju, ali jim je projektiranje športnih dvoran kaj bližje in ali morda poznajo, kakšne specifikacije so potrebne. Na srečo sem ugotovila, ker gre to za mednarodno podjetje, da sodelujejo z mnogimi podobnimi izvajalci. Prišla sem do informacije, da potrebujem točen podatek, za kaj se bodo vrvi uporabljale, kakšne športne dejavnosti bodo vključevale, da lahko na podlagi tega pridobim seznam najbolj primernih vrvi. Nekatere rekreativne rešitve so seveda že na voljo z vsemi zaključki in so tudi preverjene, ampak če gre za prilagojene izdelke, je pristop k temu precej drugačen.

V tem primeru je projektiranje športnih dvoran usmerjeno v izvedbo otroških igral iz vrvi, ki bodo postavljene zunaj. Ker gre za postavitev nižjih igral, različnih namembnosti in bodo na njem le otroci do 10 leta starosti, ni treba veliko preračunavati, saj bodo zaradi lažjega oprijema za vrv, te vrvi imele debelino 3 centimetre. Takšna vrv pa prenese na meter tudi 100 odraslih oseb. In iz tega vidika glede na velikost igrala skrb, da bi se karkoli pripetilo, ne obstaja. Edino, na kar sem morala projektante opozoriti, je bilo, da vrv zaradi različnih vremenskih razmer ne sme biti naravna, saj bo zdržala manj časa kakor pa umetna. In na srečo imamo v ponudbi polipropilen vrv, ki je na videz popolnoma enaka kakor naravna konopljina vrv.

Vsekakor moram priznati, da je projektiranje športnih dvoran zelo zanimiv poklic. V tem sklopu se dogaja razvoj na področju različnih športnih dvoran in rekreativnih enot za otroke, tako, da je takšno delo pravzaprav zelo razgibano. Vsekakor pa mi je takšno sodelovanje dalo navdih, da kontaktiram še kakšno podjetje, kjer bi projektiranje športnih dvoran, potrebovalo vrvi iz naše ponudbe.