SI
Show menu

Novice - 2015

27. 10. 2015

51. Mednarodni vinski sejem obiskalo 8.500 ljudi

51. Mednarodni vinski sejem, na katerem se je od 15. do 17. oktobra predstavilo prek 160 vinarjev, vinogradnikov, raznih vinskih konzorcijev, distributerjev in vinotek iz Slovenije, Srbije, Makedonije, Gruzije, Rusije, Ukrajine, Italije,Španije, Francije in Indije, je obiskalo 8.500 ljudi.
Preberi več
14. 10. 2015

Nazdravimo Vinskemu sejmu že danes!

Dobimo se danes, tj. v sredo, 14. oktobra, ob 17.30 uri na Kongresnem trgu, kjer bomo slovesno odprli sod kmetijske zadruge Goriška Brda in z merlotom letnik 2013 nazdravili jutrišnjemu Vinskemu sejmu.
Preberi več
25. 9. 2015

Traktor – revolucionar v kmetijstvu

Ste vedeli, da nekateri uvršajo traktor oziroma mehanizacijo kmetijstva med dvajset največjih tehničnih stvaritev 20. stoletja? Samo zamislite si, da bi človek s pomočjo živali vsa kmečka opravila še naprej opravljal ročno …
Preberi več
11. 9. 2015

Okušajte žlahtno kapljico

Na razstavnih prostorih vinskega sejma vas pričakujejo gostoljubni vinarji. Ob nakupu vstopnice prejmete tri degustacijske kupone, s katerimi lahko okušate žlahtno kapljico. Kupone pa lahko tudi dokupite. Na zdravje!
Preberi več
10. 9. 2015

Na sejmu tudi pristne slovenske žganjice

Na pobudo Nedeljskega dnevnika in priljubljenega Tofa se bo na sejmu odvil prvi simpozij slovenskih pristnih žganjic. Ob številnih vrstah vina, od terana do rizlinga in žganih pijač, od viskijev do konjakov pa v Sloveniji že od nekdaj kraljujejo domača žganja, če omenimo le slivovko, brinjevec ali medico. Na simpoziju bodo in bomo iskali nove pristne, inovativne, samonikle slovenske žganjice.
Preberi več
9. 9. 2015

Ustvarjanje navdušenja nad vašim vinom

Posebej za vinarje in vinogradnike organiziramo v petek, 16. oktobra, ob 13.30 uri izobraževalno predavanje z dr. Amadeo Dobovišek, svetovalko za menedžment, z naslovom »Rada imam dobro vino. Zakaj naj pijem ravno vaše?« Ustanoviteljica in direktorica podjetja Publi Una d.o.o., ki je svetovala mnogim domačim in tujim podjetjem pri izboljšanju njihovega tržnega položaja, bo spregovorila o pravilih, po katerih je treba igrati, če hočemo dobro vino ne le pridelati, ampak tudi prodati. Kako doseči, da vas bodo ljubitelji vina opazili oziroma se navdušili prav nad vami? Kako jih v tržni tekmi navdušiti prav za vas? Vabljeni!
Preberi več
8. 9. 2015

Bizeljski vinogradniki se predstavijo

Na sejmu se vinogradniki predstavljajo skupaj s turističnim društvom Bizeljsko, ki na sejmu predstavi Bizeljsko kot destinacijo, ter aktivom kmečkih žena Bizeljsko, ki poskrbi, da je ob rujni bizeljski kapljici med drugim tudi nepogrešljiv bizeljski ajdov kolač. Pravijo, da je Vinski sejem na GR dobro organizirana prireditev, zato morajo pohvaliti organizatorje in prijazno osebje, da se razstavljavci in obiskovalci na prireditvi dobro počutijo. Vabljeni, da jih poiščete in se zadržite v njihovi prešerni družbi.
Preberi več
Ljubljana, 1. 9. 2015

Nazdravimo Vinskemu sejmu!

Vabimo vas, da se v sredo, 14. oktobra 2015, ob 18.00 uri pridružite povorki v Stari Ljubljani z ljubljanskimi mažoretkami, Pihalnim orkestrom Bežigrad v ritmih večnih slovenskih popevk ali pa nas pričakate na Kongresnem trgu. V Paviljonu pred Slovensko filharmonijo bomo skupaj z županom Zoranom Jankovićem slavnostno odprli vinski sod Kmetijske zadruge Goriška Brda in prešerni nazdravili Vinskemu sejmu. Letos bo na Gospodarskem razstavišču od 15. do 17. oktobra.
Preberi več