SI
Show menu

Sporočila za medije

8. 6. 2016

58. mednarodno ocenjevanje vin – Vino Ljubljana ta mesec

Od 17. do 19. junija bo na Ljubljanskem gradu že 58. Mednarodno ocenjevanje vin – Vino Ljubljana. Letos pričakujejo približno 400 vzorcev iz več kot 20 držav, ki jih bo od petka do nedelje ocenjevalo 40 degustatorjev iz Japonske, Italije, Makedonije, Nemčije, Kanade, Črna Gore, Avstrije, Češke, Luksemburga, Argentine, Španije, Švedska, Slovaške in Slovenije. Ljubljana je že od leta 1987 tudi mesto trte in vina. Mednarodna organizacija za trto in vino iz Pariza (OIV) ji je naziv podelila zaradi tisočletne vinske tradicije v Ljubljani pa tudi zaradi najstarejšega ocenjevanja na svetu Vino Ljubljana, ki ga Gospodarsko razstavišče organizira že od leta 1955.
Preberi več
15. 10. 2015

Priznanja podeljena, vinski sejem uradno odprt

Nocoj ob 19.00 uri se je na slovesni podelitvi priznanj 57. Mednarodnega ocenjevanja vin tudi uradno odprl 51. Mednarodni vinski sejem kot sestavni del prireditve Vino Ljubljana. Zbrane so nagovorili mag. Tanja Strniša, državna sekretarka Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Zoran Janković, župan Mestne občine Ljubljana, in direktor Gospodarskega razstavišča, mag. Iztok Bricl.
Preberi več
13. 10. 2015

51. mednarodni vinski sejem

Jutrišnje slovesno odpiranje vinskega soda na Kongresnem trgu v Ljubljani v družbi ljubljanskega podžupana Dejana Crneka in kmetijskega ministra mag. Dejana Židana ob 18.00 uri napoveduje v Mestu trte in vina že 51. Mednarodni vinski sejem.
Preberi več
9. 10. 2015

51. vinski sejem odpremo prihodnji teden

Prihodnji teden prihaja na Gospodarsko razstavišče Vinski sejem. Od četrtka, 15., pa do sobote, 17. oktobra, se bo naj njem predstavilo 138 vinarjev, vinogradnikov, raznih vinskih konzorcijev, distributerjev in vinotek iz Slovenije, Srbije, Makedonije, Gruzije, Italije, Španije, Francije in Indije.
Preberi več
1. 6. 2015

Zmagovalci 57. Mednarodnega ocenjevanja vin Vino Ljubljana znani

Včeraj popoldne se je na Ljubljanskem gradu v organizaciji Gospodarskega razstavišča zaključilo 57. Mednarodno ocenjevanje vin – Vino Ljubljana. Od petka do nedelje je 40 degustatorjev iz 11 držav ocenjevalo 358 vzorce iz 21 držav, med njimi tudi iz daljnih Japonske, Urugvaja, Nove Zelandije, Argentine idr. Kar tri od petih v kategoriji Svetovni šampion so namenili slovenskim vinom, preostala dva pa sta prejela vini iz Slovaške in Španije.
Preberi več
27. 5. 2015

Od petka do nedelje 57. mednarodno ocenjevanje vin

Ta konec tedna bo v Ljubljani, mestu trte in vina, ponovno Vino Ljubljana, najstarejše ocenjevanje vin na svetu. Od petka, 29., do nedelje, 31. maja, bo na Ljubljanskem gradu prek 340 vzorcev iz 21 držav, med drugim iz daljnih Japonske, Urugvaja, Nove Zelandije, Argentine idr., ocenjevalo 40 degustatorjev iz 11 držav. Tuji vzorci v povprečju predstavljajo 70 odstotkov vzorcev, 30 odstotkov pa je domačih. Predsednik 57. Mednarodnega ocenjevanja vin, ki poteka v organizaciji Gospodarskega razstavišča, je Iztok Klenar.
Preberi več
22. 5. 2015

Natanko čez teden dni na Gradu ponovno Vino Ljubljana

Gospodarsko razstavišče od petka, 29., do nedelje, 31. maja, na Ljubljanskem gradu organizira 57. Mednarodno ocenjevanje vin Vino Ljubljana.
Preberi več
1. 9. 2014

Vinski sejem prihaja

Ta teden bo od četrtka do sobote na Gospodarskem razstavišču v okviru prireditve Vino Ljubljana potekal 50. Mednarodni vinski sejem. Obujeno veselo druženje v znamenju vina in kulinarike – zadnji sejem se je odvil leta 2002 – uvajata slavnostni obred odpiranja vinskega soda iz Goriških Brd jutri, 2. septembra ob 18.00 uri, v Paviljonu pred Slovensko filharmonijo, v sredo, 3. septembra, pa bo na Gospodarskem razstavišču ob 19.00 uri slavnostna podelitev priznanj nagrajencem 56. Mednarodnega ocenjevanja vin Vino Ljubljana.
Preberi več
25. 8. 2014

Prešerni na vinski sejem!

Prve septembrske dni Ljubljana ponovno prešerno zaživi kot mesto vina in trte. Gospodarsko razstavišče skupaj s partnerji vabi na obujeni, nekdaj tako priljubljeni Vinski sejem. Gostinski lokali v središču Ljubljane – Vinske ambasade sejma – vse dni sejma vabijo na zunanjih stojnicah na kozarec vina in prigrizek. V torek 2. 9. ob 18. uri, je slavnostni obred odpiranja soda pred Slovensko filharmonijo na Kongresnem trgu.
Preberi več