SI
Show menu

Dobrodošlica

Dragi gostje, spoštovane degustatorke in degustatorji, drage dame in gospodje,

dobrodošli na Ljubljanskem gradu, v restavraciji Kaval group, STRELEC,v prestolnici trte in vina, na že 56. mednarodnem ocenjevanju vin VINO LJUBLJANA. Začetek septembra se mu na Gospodarskem razstavišču pridruži še vinski sejem, ki spodbuja in ozavešča ljudi o kulturi pitja, še zlasti med mladimi.

Prešerni – veseli – smo, da ponovno v Ljubljani obujamo mednarodno ocenjevanje vin, ki velja za najstarejše na svetu, pa tudi vinski sejem VINO LJUBLJANA.

Ta konec tedna 40 degustatorjev iz 11 držav išče resnico o vinu, zato da bodo/bomo na koncu iztisnili prav tisto,
kar si želi vsak vinogradnik izvabiti iz svojega vinograda: najboljše od najboljšega! Tokrat je na preizkušnji 300 vzorcev vin iz 19 držav.

Spoštovanim degustorjem se zahvaljujem, da so z nami, vsem skupaj želim kar najbolj nemoten potek ocenjevanja.

Vsem vam, dragi gostje, pa želim prijetno druženje z vinom in ob vinu kot kulturi, ki nas povezuje z naravo in človekom z raznih koncev sveta.

Naj nas poveže in razveže zdravica vinu in vinskemu sejmu. Na zdravje in še na mnoga leta Vinu Ljubljana!

Mag. Iztok Bricl, direktor Gospodarskega razstavišča
Spoštovane prijateljice in prijatelji,

Najprej bi se Vam najiskrenejše zahvalil,da ste sprejeli naše povabilo in prispevali dokazano visoko strokovnost in znanje k ponovnemu uspehu in oživitvi Mednarodnega ocenjevanja vin Vino Ljubljana v svoji 56.izvedbi.
S ponosom ugotavljam,da je kljub prekinitvi ponovno izkazan velik interes med proizvajalci vin doma in v tujini, da sodelujejo na tem prestižnem in predvsem visoko strokovnem ocenjevanju: 310 vzorcev iz 19 držav je prispelo, da pridobi vaše strokovno mnenje. To je jasno sporočilo in dokaz, da ostaja Vino Ljubljana prestižno vinsko ocenjevanje za domače in tuje proizvajalce vin.

Novost letošnjega ocenjevanja vin je moderen računalniški sistem, ki je plod slovenskega znanja in tovrstnih izkušenj. Vinski  sodniki bodo lahko vzorce analizirali bolj umirjeno, sproščeno in poglobljeno. Rezultat takšnega pristopa pa bo predvsem še bolj kakovostno ocenjevanje, samo delo pa še bolj sofisticirano z najbolj objektivnimi rezultati.
V nadaljevanju doživetij, ki Vam ji želimo pričarati ob vašem tridnevnem bivanju v Ljubljani, smo pripravili nekaj kulturnih in sproščenih dogodkov, seveda z dovolj časa za odkrivanje glavnega mesta Ljubljane in enkratnega izleta v vinorodni okoliš Dolenjske z gastronomskimi in turističnimi posebnostmi.
Končal bom z željo, da bi Vino Ljubljana  in predvsem vina vzbudila dovolj prefinjenega in profesionalnega izziva in strasti, edinstven ambient Ljubljanskega gradu pustil neizbrisen vtis in končno glavni vlogi prepustimo vinu in sodnikom.

S spoštovanjem,

Iztok Klenar, predsednik 56. Mednarodnega ocenjevanja vin Vino Ljubljana

Spoštovane degustatorke in degustatorji,

dobrodošli na  56. mednarodnem ocenjevanje vin Vino Ljubljana. V imenu Gospodarskega razstavišča, organizatorja ocenjevanja, se vam zahvaljujem, da ste se odzvali našemu vabilu in da ste z nami.

Skupaj z nami nadaljujete tradicijo najstarejšega ocenjevanja vin na svetu, in to v majhni evropski deželici, kjer je domala na vsakem vinorodnem gričku zasajena vinska trta.

Vemo, vino ni le pijača. Vino je kultura, ker izhaja iz kulturne rastline, ki je uspevala samo tam, kjer so poznali visoko stopnjo civilizacije, saj je na poti do odličnega in zdravega vina potrebno veliko znanja in modrosti.

Prav prava kombinacija znanja, modrosti in igre narave daje najboljše rezultate. Prepričani smo, da jih boste vi s svojim znanjem in modrostjo razpoznali in odkrili najodličnejše vzorce.

Z veseljem vas vabim, da začnete svoje delo, s tem odpiram letošnje ocenjevanje.

Matjaž Kovačič, vodja prireditve Vino Ljubljana